Tinaströmmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Slå till sist över den avsvalnade lagen och låt sedan stå kallt i kylskåp 1-2 dygn. Ca 600 g strömming (jag använder fryst). 2-3 ägg. 1-2 rödlökar. 2-2½ dl ättika. 1-2 lagerblad
Jag har inte alltid förstått denna rätts storhet, även om den har varit ständigt närvarande på jul och påskkalas, på mormors middags bord eller på husmanskosts-veckan i restaurangskolan
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör
Rökt strömming kallas för böckling och är också god att servera med spenat- eller nässelstuvning. Stektströmming eller sill kan frysas, men blir då gärna torr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.