Enkel rabarberkompott
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st stjälkar rabarber à ca 50-60 g st
  • 12 tsk socker
  • 10.5 dl vatten (addera ev lite mer)
  • 10.5 krm kardemummaSkär rabarbern i bitar, och ansa ev om rabarbern är lite “träig”. Lägg bitarna i en kastrull, strö över sockret och stött kardemumma. Häll på vatten (börja med den mindre mängden) och låt koka upp. Låt koka på svag - medelvärme tills det kokat ihop. Tar ca 10 minuter. Späd med mer vatten om du vill ha lösare konsistens. Vill du ha tjockare kan du blanda lite potatismjöl med vatten och röra i under kokning. (Det gjordes ej här) Ät till gröt, glass, yoghurt, smoothie. Hållbarhet: Håller ca 1 vecka i tätförsluten burk i kylen. Går att frysa in.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.