Som jag skrev om i gårdagens inlägg har vi haft tjugoårskalas här hemma. Jag hade tänkt att laga lasagne till födelsedagslunchen men det tillkom några extra gäster, vilket innebar att pastaplattorna jag hade inte skulle räcka
Aubergine fylld med tomatkeso 2 port. 6 skivor aubergine. 2 dl tomatkeso. ½ dl bearnaise. Peppar. Förväll aubergineskivorna i lite saltat vatten under lock i ca 3 min
Idag hade vi ett par vänner som äter enligt LCHF på lunch-besök. Eftersom Peter och jag inte gör det (= total idétorka för min del) så tog jag hjälp av andra matbloggare för att hitta ett par trevliga recept som passade oss alla
Grönkål är en underskattad grönsak. Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Dessutom sägs den vara väldigt lättodlad och kan stå kvar ute och skördas långt inpå vintern
Blomkålspizza. 17 mars 2016 @ 09. 59. Jaaa du hörde rätt, Blomkålspizza. (Blomkålsbotten). Hade 1/4 blomkålshuvud liggandes i svalen, så tog chansen att göra lunchpizzan när jag äter själv
En snabblagad rätt som är lite av ett mellanting mellan pannkakor, omelett och falska rårakor. Servera gärna tillsammans med en god sallad och tzatziki
Oj vilken gomiddag vi åt tidigare ikväll. Nu måste jag bara ge er en liten försmak av det hela, nämligen dom här champinjoner som jag gjorde som tillbehör till rätten
God morgon. Hoppas ni har sovit gott. Det har jag, men ändå är jag trött – verkligen supertrött. Kanske beror på min årliga pollenallergi (eller tabletterna jag äter för att lindra kliande ögon rinnande näsa)