Vegetariskt

Vegetariskt

  • 88 Recept
Grönkålspasta med parmesan

Grönkålspasta med parmesan

400 g pasta. salt. 1 gul lök. 2 klyftor vitlök. 2 msk smör. 1 krm salt. 250 g grönkål. 2 dl crème fraiche
Rostad brysselkål

Rostad brysselkål

brysselkål, skivad. 1citron, skivad. 1olja. 1salt och peppar1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig eller 200 grader varmluft
Aloo gobi

Aloo gobi

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Aloo gobi 800 gram färsk blomkål 500 gram potatis(ar) 1 st gul lök 1 msk färsk ingefära 4 klyfta(or) vitlök 2 msk rapsolja 1 msk Mat & Bak smör 1 msk spiskummin 0,5 msk torkad koriander 2 tsk kardemumma, malen 1 tsk torkad gurkmeja 2 msk tomatpuré 2 dl vatten 400 ml kokosmjölk 1 msk honung 380 gram kikärtor, kokta 1 st lime 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 3 dl basmatiris 1 dl matlagningsyoghurt 0,5 kruka(or) färsk mynta Köp receptet Näringsvärde Kcal
Bacon+kantareller=sant

Bacon+kantareller=sant

Det mesta i köttväg skulle jag kunna avstå. Jag föredrar helt klart fisk och grönsaker framför en stadig köttbit
Halloumi carbonara

Halloumi carbonara

Ingredienser Portioner. 4 400 g spaghetti 200 g halloumiost 1 msk rapsolja 1 stor riven vitlöksklyfta 2 dl vispgrädde 4 äggulor 1 dl riven parmesanost 2 krm salt 1/2 tsk svartpeppar 1/2 dl hackad persilja Lägg till i inköpslistan
Indisk kikärtsgryta med halloumi

Indisk kikärtsgryta med halloumi

Men den duger bra när man vill äta lite mera vegetariskt och som variation när man hamnar i ekorrhjulet och äter samma sak hela tiden
Frasiga sötpotatispommes i ugn

Frasiga sötpotatispommes i ugn

Godmorgon lördag. Eller rättare sagt hej då, sovmorgon. Hej, innebandymorsa som ska sälja fika på match. Imorgon ska jag sova lääääänge
Blomkålsfräs med vitlök, lök och gurkmeja

Blomkålsfräs med vitlök, lök och gurkmeja

Jag älskar när det går att kombinera många nyttiga ingredienser i en och samma rätt. När det dessutom går superlätt att laga, passar till det mesta och smakar fantastiskt gott, då är det en "keeper"
Orientalisk soppgryta med potatis och kikärtor

Orientalisk soppgryta med potatis och kikärtor

Den här orientaliska soppgrytan blev kanongod och var väldigt enkel att röra ihop. Sådana maträtter uppskattas verkligen just nu eftersom jag återigen är inne i en period då jag känner mig ganska trött och sliten
Halloumiburgare med rödbetsslaw

Halloumiburgare med rödbetsslaw

1. Riv rödbetor och vitkål grovt. Rör ihop majonnäs, smetana och pepparrot och blanda med rödbetor och vitkål