Köttfärssoppa - Linneas skafferi
sara-141
sara-141

Köttfärssoppa - Linneas skafferi

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kött/vegofärs
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 stora morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 burk salsa (valfri styrka)
  • 5-7 dl vatten
  • 3 msk oxfond
  • 1 dl rödvin eller balsamvinäger
  • 2 lagerblad
  • 2 fp (ca 800g) krossade tomater
  • salt & peppar

Beskrivning

    Finhacka lök och vitlök, bryn den tillsammans med färsen i en gryta. Skala och grovriv morötter och palsternacka. Ha i dem.
    Tillsätt salsan, vatten, fond, rödvin, lagerblad och de krossade tomaterna. Krydda med salt och peppar.
    Låt stå och småputtra i ca 10 minuter.
    Späd soppan med mer vatten om den känns för tjock.

    Soppan kan ätas på direkten och är på det viset en perfekt maträtt att bjuda på om man har lite snålt om tid. Men har man möjlighet att göra den ett par timmar i förväg, eller ännu hellre, dagen innan så blir den himmelsk! Värm bara på och späd med lite vatten. Servera ett gott bröd och en klick naturell yoghurt eller créme fraîche till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.