Färska, skivade champinjoner i en marinad smaksatt med vitlök och persilja blir saftigare ju längre de får stå till sig och är ett mycket gott tillbehör till grillat kött eller till familjefavoriten Filé i panna
Grynsallad är helt enkelt någon typ av kokt gryn blandat med grönsaker. Låt svalna något och vänd runt med olivolja, salt, peppar och de grönsaker som finns i kylskåpet
Som tillbehör passar receptet ” potatissallad issch” perfekt. Bönbiffarna. Ta en stor skål och lägg ner 1 fp avrunna svarta böner ( 380 g), 100g solrosfrön, 0
Rödkålssallad ½ liter strimlad Rödkål 5 cm strimlad Purjolök 3 msk Kallpressad Olivolja 1 msk Balsamvinäger Sumak Havssalt Salta kålen och krama den med fingrarna i bunken en stund, så blir salladen saftigare
Koka upp balsamvinäger och socker med finhackad chili. Låt dressingen sjuda under lock ca 15 minuter. Skala och strimla rödlök och strimla rödkål, lägg i en skål
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
När man försöker tänka lite nyttigare i veckorna så kan jag känna att de första dagarna oftast är kämpigast efter en massiv meltdown när det kommer till mat och godsaker