sallad grönsaker

sallad grönsaker

  • 16 Recept
Marinerade vitlökschampinjoner

Marinerade vitlökschampinjoner

Färska, skivade champinjoner i en marinad smaksatt med vitlök och persilja blir saftigare ju längre de får stå till sig och är ett mycket gott tillbehör till grillat kött eller till familjefavoriten Filé i panna

Bönbiffar med matkornssallad och parmesanyoghurt

Grynsallad är helt enkelt någon typ av kokt gryn blandat med grönsaker. Låt svalna något och vänd runt med olivolja, salt, peppar och de grönsaker som finns i kylskåpet

Italienska bönbiffar med tomatquinoa

Servera bönbiffarna till tomatquinoan och eventuellt en sallad. Eventuellt sallad. Häll av spadet från bönorna och mixa sönder i en matberedare
Svarta bönbiffar med lime dressing

Svarta bönbiffar med lime dressing

Som tillbehör passar receptet ” potatissallad issch” perfekt. Bönbiffarna. Ta en stor skål och lägg ner 1 fp avrunna svarta böner ( 380 g), 100g solrosfrön, 0
Zucchinibiffar med Valnötscrème och Rödkålssallad

Zucchinibiffar med Valnötscrème och Rödkålssallad

Rödkålssallad ½ liter strimlad Rödkål 5 cm strimlad Purjolök 3 msk Kallpressad Olivolja 1 msk Balsamvinäger Sumak Havssalt Salta kålen och krama den med fingrarna i bunken en stund, så blir salladen saftigare
Rödkålssallad

Rödkålssallad

Koka upp balsamvinäger och socker med finhackad chili. Låt dressingen sjuda under lock ca 15 minuter. Skala och strimla rödlök och strimla rödkål, lägg i en skål
Naturligt Syrad rödkål

Naturligt Syrad rödkål

Recept på sallad på syrad rödkål. Naturligt syrad rödkål. 1st ekologiskt rödkålshuvud. 2st svenska äpplen. Havssalt (1,5% av den totala vikten kål)
Snabbsyrad rödkål

Snabbsyrad rödkål

I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Sallad Niçoise

Sallad Niçoise

Skölj salladen och låt den rinna av. Arrangera in-gredienserna på salladsbädden med sardellfiléerna överst