Baka

Baka

 Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Snitta brödet och baka av det i ca 15-20 min eller till en innetemperatur på 95C har uppnåtts. Blanda/knåda alla ingredienser till en homogen deg (i en degblandare med krok så tar det ca 5-8 min)
Örtbröd med parmesan och pesto | Köket.se

Örtbröd med parmesan och pesto | Köket.se

4 dl vatten 25 g jäst 2 msk Zeta Olivolja Gentile D-vitaminberikad 1,5 tsk salt 10-11 dl vetemjöl special (eller Manitoba Cream) 1 förp Zeta Pesto alla Genovese 1 dl färsk basilika, hackad 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano grovriven
Kardemummalängder med mandel

Kardemummalängder med mandel

Vetedeg30 g jäst 250 g mjölk 550 g vetemjöl [9 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 5 g malen kardemumma 120 g smör, rumstempererat 110 g strösocker [1,25 dl] 55 g ägg [1 st]
Tekakor - Recept

Tekakor - Recept

Inte dom snyggaste tekakor jag gjort. Men dom var goda ljumna med smör och ost, samt ett glas kall mjölk
Enkel krusbärskaka

Enkel krusbärskaka

5 dl krusbär. 15 medelstora ekologiska ägg. 14 dl strösocker. 15 dl vetemjöl. 11 tsk bakpulver. 1125 gram smör
Surdeg – recept på grunddeg

Surdeg – recept på grunddeg

Efter det sista gångna dygnet är degen färdig att baka med. Första dagen. Blanda 2 deciliter vatten med 2,5 deciliter rågmjöl i en bunke
Baka liten kaka - Kladdkaka med Cocostosca

Baka liten kaka - Kladdkaka med Cocostosca

Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Baka bröd

Baka bröd

Jag har kommit på att jag bakar alldeles för lite bröd. Ja, nu trodde jag väl inte att det är krångligt, jag gillar ju att baka kakor så jag fattar egentligen inte varför jag inte bakar bröd