Enkel krusbärskaka
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl krusbär
  • 15 medelstora ekologiska ägg
  • 14 dl strösocker
  • 15 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 1125 gram smör
  • 11 dl ströbröd
  • 12 msk smörSätt ugnen på 175 grader - vanlig ugn. Rensa krusbären och plocka ev. bort fästet. Dela ev. krusbären i halvor. Mät upp ägg och 4 dl socker i en skål. Vispa ägg och socker minst 5 minuter med elvisp tills det är ljust och pösigt. Blanda bakpulver och mjöl samt vänd ner till en smet i äggblandningen. Smörj en långpanna med bakplåtspapper med smör. Häll i ströbröd och vänd runt så att ströbrödet fastnar runt om. Häll i smeten och bred ut i ett jämnt lager. Strö över krusbären och fördela dem jämnt över hela kakan. Hyvla smöret med en osthyvel och placera över bär och kaksmet i ett jämnt lager. Grädda krusbärskakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg och är genombakt. Du kan testa med en provsticka - är inte spetsen kladdig av smet är kakan genomgräddad. Ta ut krusbärskakan och låt den svalna något innan du skär upp den i rutor, förslagsvis 6 rader på höjden och 4 på bredden till 24 bitar. Du kan garnera krusbärskakan med att pudra över florsocker samt servera med en klick grädde samt ev. färska delade krusbär vända i lite socker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.