kött

kött

  • 30 Recept
Tacogratäng

Tacogratäng

Sätt ugnen på 225 grader. Stek färs i margarin och krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver och oregano
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lövbiffswok

Lövbiffswok

Tänk att lövbiffwok kunde vara så gott och enkelt att göra. Jag har sedan en tid tillbaka medvetet gjort ett val att dra ner på mjölkprodukterna
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

1Putsa och skiva köttet. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör
Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Koka upp spadet och lägg sedan i köttet. Sila skyn från köttet och häll upp i en annan kastrull. 11 tärning köttbuljong. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. 1Sommarsallad250 g honungsmelon 250 g galiamelon 0,5 gurka 2 tomater ca 10 blad romansallad 1 rödlök 300 g fetaost salt 100 g tärnad fetaost i oljaHäll upp alla ingredienser förutom köttet i en gryta. Vänd köttet och sjud ytterligare 45 minuter tills köttet har temperatur 75 grader. Ta grytan från värmen och låt köttet vila i spadet i 20 minuter
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

800 g högrev. 200 g rökt sidfläsk. 300 g färska champinjoner, halverade. 200 g steklök. 1 l rött vin. 2 st lagerblad
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket
Fransk fläskfilégryta

Fransk fläskfilégryta

Skär köttet i skivor. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min
Veziras kött och grönsaksgryta

Veziras kött och grönsaksgryta

Lägg kött, olja, kryddor och löken i grytan. Ställ in i ugnen igen till kött och grönsaker är färdiga. Lägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter
Tommy Myllymäki's Biff stroganoff

Tommy Myllymäki's Biff stroganoff

Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning
Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

Se till att köttet blir genomstekt, annars kommer den skumma sig i grytan när du tillsätter vätska. Hacka lök och selleri, riv morot grovt