Grädda brödet mitt i ugnen c. Låt brödet svalna på galler. Skär brödet i rutor. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och värm till fingervarmt
Det här brödet är inget nytt alls, eller det var första gången jag gjorde det men Stina Patetsos har gjort det massvis med gånger och jag har länge tänkt testa det
När våra barn, och deras respektive, var här och åt en dag bjöd jag på en enkel morotssoppa och detta mumsiga bröd, fyllt med riven lagrad ost och min hemmagjorda gröna solrospesto
Gör degen lämpligtvis vid 22-tiden för att sedan grädda bröden vid 09-tiden på morgonen. Igår morse överraskade jag mina jobbarkompisar (de få som fortfarande jobbar) med nybakta frallor till frukost
Jag gillar att äta nygräddat bröd på morgone, känns lite som en lyxfrukost då och dessa frallor är så otroligt lätta att göra och allt arbete görs kvällen innan, bara att grädda på morgonen
Ett bröd som inte behöver jäsa innan gräddning. Låt sedan brödet svalna under bakduk på galler. Sätt sedan ugnen på 175 grader och baka brödet 40-50 minuter
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)