1230 g kyld pajdeg. 12 st broccolistånd. 12 msk olivolja. 12 dl mjölk. 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. Tillsätt broccolin, fräs ytterligare 2–3 minuter tills den mjuknat lite. Baka i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter tills den fått fin färg och fyllningen stelnat
Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. ex lättvispad grädde 125 g Arla® Svenskt Smör. 2 msk vetemjöl. 2 msk Arla Köket® vispgrädde. Receptet gäller för 12 bitar Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 msk vatten Fyllning 3 äpplen Toscasmet 100 g Arla® Svenskt Smör 100 g blandade nötter 1 dl strösocker 2 msk vetemjöl 2 msk Arla Köket® vispgrädde
22 st á 100 gr. Ugn 230 gr. Grädda mitt i ugn ca 12-14 min. 22 st á. 230 gr. 4 dl havregryn, 7 dl kallt vatten, 100 gr smör, 50 g jäst, 4 dl mjölk, 3 tsk salt, 4 msk sirap, ca 16 dl mjöl (här 4 dl fullkornsvetemjöl, 4 dl grahamsmjöl, 8 dl vetemjöl)
2 tsk bakpuler. 3 1/2 dl socker. 1 1/2 tsk bakpulver. 21/2 dl mjölk. Klicka ut smeten i formar och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter (kortare tid om du gör små muffins). 4 1/2 - 5 dl vetemjöl. 1/2 dl strösocker. 200 g smör. Skär i 1/2 cm tjocka skivor och grädda i 175 grader i ca 10-15 minuter. 220 g smör, rumsvarmt. 2 dl socker. 1 1/2 tsk bakpulver. 200 g mjölkchoklad med dajmsmak, hackad. Lägg på en plåt, platta till rullarna och grädda i 200 grader i ca 15-18 minuter
Börja med att koka riset i vatten och salt ca 20 minuter tills vätskan är inkokt. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt. 2 dl ris. 2
Stek filéerna i en stekpanna med smör, 2–3 minuter per sida. 250 g räkor. Vänd fisken i mjöl, uppvispat ägg och till sist i ströbröd kryd-dat med salt, peppar och curry