Fågel

Fågel

  • 16 Recept
Kokt kyckling eller höns

Kokt kyckling eller höns

Lägg kycklingen eller hönan i en stor gryta och slå på kallt vatten. Låt koka upp och häll av vattnet. Hacka och skala under tiden de andra ingredienserna som ska i koket
Stekt kyckling med gräddsås

Stekt kyckling med gräddsås

skrovet från fågeln. 1 kyckling på ca 1,2 kg 2 persiljekvistar 1 nypa rosmarin salt peppar 1 msk smör skrovet från fågeln 0,5 msk smör salt peppar 1 tsk vetemjöl 1,5 dl hönsbuljong 2 dl vispgrädde brynt potatis säsongens grönsaker Gelé pressgurka
Helstekt anka

Helstekt anka

Helstekt anka är en riktig festmåltid. Använd stekpåse så slipper du det tråkiga jobbet att göra rent ugnen efteråt
Helstekt anka med sås

Helstekt anka med sås

Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut ev. krås ur ankan, skölj den och torka den med papper. Skölj, kärna ur och tärna äpplena grovt
Kalkon på gåsavis

Kalkon på gåsavis

Fyll fågeln med plommon, äpplen skurna i bitar och citronskal. Ös fågeln då och då. Vänd fågeln så att bröstet ligger uppåt och stek färdigt i ca 45-60 minuter. Låt fågeln vila ca 10 minuter innan den skärs upp
Ugnsrostad kyckling med timjan och grönsaker

Ugnsrostad kyckling med timjan och grönsaker

Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Kryddiga kycklingben

Kryddiga kycklingben

Skär små snitt i skinnet på kycklingen. Lägg kycklingbenen i en plastpåse med citronsaft, rapsolja, pressad vitlök, paprikapulver, peppar och salt
Gratinerad kycklingfilé

Gratinerad kycklingfilé

Skölj och torka av kycklingfiléerna. Gnid in dem lätt med salt och peppar. Vira baconskivor runtom dem. Stek kycklingen gyllene runtom
Kyckling med fransk dragonsås

Kyckling med fransk dragonsås

Dragon och crème fraiche är två smakkompisar som verkligen gillar varandra. Här får de sällskap av vitt vin och lite fransk senap
Stekt gås

Stekt gås

Lägg fågeln med bröstet upp i en långpanna. Sätt ugnen på 175-200 grader. Tag ur, skölj och torka gåsen väl
Kalkon

Kalkon

Ca 10 portioner kalkon. 1 kalkon på ca 4,5-5 kg. Vitlökssmör. 200 g rumsvarmt smör. 3 msk olivolja. 3 vitlöksklyftor