kokbok mb

kokbok mb

  • 60 Recept
Rimmad fläsklägg med rotmos

Rimmad fläsklägg med rotmos

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,5 kg fläsklägg , rimmat 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 st lagerblad 8 st vitpepparkorn 0,5 st timjan 1 kg kålrot 4 st morot 7 st potatis(ar) 1 msk smör 1 odefinierad senap 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Köp receptet
Salsa verde

Salsa verde

Ingredienser Portioner. 10 2 dl plockad persilja 4 sardeller i olja 2 skalade vitlöksklyftor 4 msk kapris 3 msk färskpressad citronjuice 1 dl olivolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Gubbröra med rökt lax

Gubbröra med rökt lax

Skala potatisen. Skär potatis och lax i små tärningar. Skala och hacka äggen.  . Blanda ihop crème fraiche, gurka, gräslök och rom
Gubbröra (Per Morbergs)

Gubbröra (Per Morbergs)

125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original). 14 st hårdkokta ägg. 11 st rödlök
Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

800 g potatis 1 rödlök 3 msk kapris. vinägrette2 msk vitvinsvinäger 0,5 tsk salt peppar ev 1 tsk dragon 1-2 tsk dijonsenap 3 msk olja 2 msk vatten
Mustig köttgryta som heter duga

Mustig köttgryta som heter duga

Köttgryta2 förp bacon (à 140 g) 800 g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar 2 gula lökar, skurna i centimetertjocka ringar 3 schalottenlökar, halverade 1 morot 1 palsternacka 3 klyftor vitlök 800 g krossade tomater 0,5 l rött vin 3 lagerblad 0,5 dl kalvfond 2 msk fond (fond du chef vegetabilisk) 3 dl vatten 5 msk tomatpuré 2 msk soja 2 msk smör timjankvist 10 champinjoner (eller annan svamp) salt peppar
Gratinerad aubergine med köttfärs

Gratinerad aubergine med köttfärs

2 stora auberginer eller äggplantor. 14 msk olivolja. 1500 gram nötfärs. 10,5 tsk salt. 11 krm svartpeppar. 11 gul lök
Pasta Alfredo

Pasta Alfredo

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st vitlöksklyftor , Pressade i vitlökspress 5 dl grädde , Helst fet grädde
Kokt hel kyckling med currysås

Kokt hel kyckling med currysås

Ingredienser 1 hel kyckling, ca 1,5 kg. ½ msk salt/liter vatten. 1 gul lök. 1 morot. 1 persiljeknippa
Mac’n’cheese

Mac’n’cheese

5 dl Kungsörnens Ideal Makaroner 25 g smör 1,5 msk vetemjöl 8 dl mjölk 100 g ost, riven (gärna cheddar eller annan smakrik ost) 100 g mozzarellaost, riven
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke. 1 msk sambal oelek