"Jävligt" goda grönkålschips med choklad, salta mandlar och chili
luciachokladglögg
luciachokladglögg

"Jävligt" goda grönkålschips med choklad, salta mandlar och chili

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 4 kvistar grönkål
  • 2 msk olivolja
  • 140 g mörk choklad (64%)
  • 1 dl salta mandlar
  • ½ msk chiliflakes

Beskrivning

    En munsbit av dessa grönkålschips och smaklökarna har en spännande resa framför sig. OJ så gott! Och, varken komplicerat eller svårt.

    1. Riv av grönkål från stammen.

    2. Blanda ner i en bunke med oljan och massera och knåda ordentligt.

    3. Baka i ugn på 175° i mitten av ugnen ca 20 minuter.

    4. Hacka nötterna och chilin och blanda.

    5. Smält chokladen.

    6. Doppa grönkålschipsen i chokladen och vänd sedan i nöt- och chiliblandningen.

    7. Lägg upp på ett fat och servera.

    Av: Gustav Johansson, jävligtgott.se & Joseph Fernando, bakingbabies.se

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.