1-2 msk
smetana eller crème fraiche (crème fraiche ger syrligare bollar)
½ apelsinjuice
/ zest
50 g
pepparkakor
Beskrivning
Läraren och matbloggaren Linda Råbergs juliga blåmögelbollar rullade i pepparkakskross. Uppskattade tilltugg som går snabbt att göra. Servera med kall Lucia Choklad med en isbit.
1. Mosa osten och rör ihop med smetana/crème fraichen.
2. Krossa pepparkakor med en mixer.
3. Tillsätt zest (apelsin).
4. Gör bollar och rulla dem i krossade pepparkakor.
5. Lägg upp på ett fat och servera.
6. Servera gärna med kall Lucia Choklad med en isbit.
På lördag kommer vi ha litejulfika här hos oss med några kompisar & deras barn, litepaketöppningiförtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Det börjar dra ihopsigtill advent och visst är det väl mysigt att äntligen få tända alla ljus och stjärnor i fönstren och njuta av att vinternplötsligt känns litemindre mörk och ogästvänlig
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjuka pepparkakan jag någonsin gjort. Tidigare har jag alltid tyckt att de blivit helt okej men interiktigt så saftig som jag önskat men så äntligen förra året fick jag till den ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.