Ny vecka = nytt vegetariskt recept. Idag bjuds det på morotssås med pasta. Denna maträtt är en vegetarisk favorit hemma hos oss då den är god, billig och tillagas med råvaror man oftast har hemma
Den här soppan brukar vår skolkock bjuda på ibland. Den är så otroligt god. Första gången jag kokade den fegade jag och tillsatte inte tillräckligt med syra
Tänkte det var dags för lite mat på den här bloggen. Gjorde den här linsgrytan häromdagen. Tror den skulle blivit ännu godare med koriander, tomater och salladslök, men lök och tomat är ju inte i säsong än (vi får hålla ut till våren, mina vänner
Tvätta två av rödbetorna och koka dem mjuka i ca 40 minuter. Skala dem under rinnande vatten. Skala resten av rödbetorna och riv alla rödbetorna ganska fint
Fram tills att jag vid 18 års ålder blev vegetarian avskydde jag grönsaker. Nu är det tvärtom – jag älskar grönsaker och ibland känns det som att jag kan äta hur mycket som helst
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
Ibland har jag svårt för att variera mig när jag ska laga något extra gott. Ofta blir det rostad potatis, vanlig potatisgratäng eller Hasselbackspotatis
Den passar även på julbordet, som ett vegetariskt alternativ till den klassiska Jansson. Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
Potatis, salt, fett – där har vi ingredienserna till ett långt och lyckligt liv. Janssons frestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt
Broccoli, en liten grönsak som man antingen tycker om eller avskyr. Jag måste erkänna att jag inte äter den själv så ofta men en dag så hamnade faktiskt tre buketter i varukorgen
Måndagen är här och vi börjar veckan med ett vegetariskt recept. Det här med att äta vegetariskt är inte bara gott utan är även ett bra sätt till att få i sig en hel hög med vitaminer, mineraler och fibrer, samtidigt som det är miljösmart och ekonomiskt