Äntligen tid för semlor. Semlorna har ju inte hittat till Kölns konditorier och dessutom fick jag en förfrågan från Lotta på hjul om jag kunde fixa ett gäng semlor att säljas till semlehungrande förbipasserande på Zülpicher Str
Baka sedan ut 8-10 släta bullar (fler om du vill ha mindre semlor) och låt dem jäsa i 30 minuter. Den här degen bakas i två omgångar och den ska jäsa två gånger innan den bakas ut
Det florerar mycket bilder på semlor i olika former runt om på de sociala medierna. Bilderna ovan är från i januari då jag bakade de första semlorna 2015
Semlor med saffran. I alla fall för alla er som älskar semlor. i dessa tider äter vi ju semlor lite hur som helst och jag, precis som många andra, har hunnit glufsa i oss en hel del semlor sedan länge
Det blev semlor bakade trots allt. Sonen begav sig minuterna före stängningsdags ner till Ica för, att om möjligt, få tag på färdiga semlor i förpackning, men de var slut
För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
Lite semlor en söndagseftermiddag är aldrig fel liksom. -), bakade semlebullar i fredags som jag bara var tvungen att inviga, ja släta bullar kan de ju också heta förstås
Supergott med saffrans semlor. Dom är urgoda och lika goda som vanliga semlor. Så gör man båda sorter och så ta 4 dl grädde med lingonsylt och 4 dl grädde till vanliga semlor
Själv så bakade jag bullar och gjorde semlor redan i lördags. I stället för stora semlor bakade jag små semlor och fyllde dem med tre olika sorters fyllningar, semlefyllning, nutella och vaniljkräm