24 lika
delar och forma runda bullar. Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare ca 30 minuter Pensla bullarna med ägget och grädda dem ca 5-7 minuter på 225 grader Låt dem svalna under en kökshandduk.Semlorna:Ingredienser:semlebullarsemlefyllning ( jag köpte färdig påse med semlefyllning i affären).vaniljkrämnutellagräddeflorsocker
Pajer med samma enkla grundrecept men medolika goda fyllningar är enkelt att förbereda, pajarna går utmärkt att äta antingen varma eller rumstempererade
Pensla degen med uppvispat ägg. Fyllningca 150 g mandelmassa2–3 msk mjölk4–5 dl vispgrädde . 3. Skär degen i 8 eller 12 tårtbitar beroende på hur stora semlor du vill ha. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 3 msk mjölk. ca 30 min S. 230 grader
Fyll semlornamed mandelmassa, spritsa över grädde och lägg på locket – Pudra med florsocker. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg
Smaksätt med vaniljsocker. På bilden har jag gjort krämen med vanilia som är rätt brunt med många svarta vaniljprickar så därför ser krämen lite brunaktig ut
Blanda försiktigt runt med händerna. krama lite med händerna så att det klumpar sig lite. Blanda runt och krama med händerna så att det klumpar sig lite
Istället för mandelmassa så river jag ner marsipan i fyllningen och rör ut med ovispad grädde och en gnutta vaniljsocker tillsammans med inkråmet från semlorna
) Nu har jag äntligen haft lite tid och testat Hus utstickarna, Patchwork cutters bårder mm, Kitchen Craft Marshmallows fondant (som var väldigt god och superlätt att jobba med) och Metallicfärg silver som var väldigt smidig att använda i och med att den är färdigblandad så man bara kan måla direkt på =)
Dessa semlor har jag gjort massvis med gånger och de är så goda. Blanda mandelmassan med lite grädde ( ovsipad) och lite urgröpt bröd från semmelbullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.