Önskas stekyta även på ovansidan kan man vända hela frittatan på en tallrik och kana ner den i stekpannan igen eller ställa in hela stekpannan i ugnen några minuter
1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och ställ åt sidan. 2. Värm 2 msk olja i en tjockbottnad stekpanna, lägg i potatis och vitlök och stek i ungefär 10 minuter tills potatistärningarna är guldbruna
Frittatan ska precis ”stanna”. 1. Värm ugnen till 200 grader. Tvätta, skala och skär potatisen i skivor. Blanda dem med olja i en ugnssäker form som rymmer minst två liter
Första middagen ut efter min nyinförskaffade veckomeny - Grönsaksfrittata. )Grönsaksfrittata med trattkantareller4 portioner12st ägg2dl kokosmjölk (alt
Frittata är egentligen bara ett roligare namn på en ugnsomelett, som du kan fylla med lite vad-som. Massor med ägg går åt till frittatan, perfekt om dina ägg snart börjar vandra iväg av sig själva
300 g potatis. 1/2 rödlök. 1 paket bacon. fryst broccoli. cocktailtomater. 4 ägg. 1/2 dl grädde. salt och peppar. Skala potatisen och skär den i skivor
En italiensk frittata i form av muffins är en god variation på ägg. Frittata med spenat och ricotta3 ägg250 g ricotta200 g färsk spenat (fryst går också)2 skivor bacon (går att lägga mer om man så önskar, hade endast två skivor hemma)1½ dl riven parmesanost1 dl rostade pinjenötter/solrosfrön1 schalottenlök2 klyftor vitlök1 kruka bladpersilja/basilika1 tsk salt (använde Herbamare)pepparBörja med att förvälla spenatbladenHacka lök och vitlök, bryn i oljaBryn baconetRosta nötternaRiv osten och hacka örternaBlanda ägg och ricottaBlanda ihop alla ingredienserSmaka av med salt och pepparLägg i muffins former (jag använde en silikon form) och grädda i 200 grader i ca 15 minuter Njut med en fräsch sallad
För en man som älskar kött och gärna potatis, grytor och revbensspjäll är det här med nudlar, frittata och rödbetsbruschetta ingen dröm men han hänger i
nu slängde jag häromkvällen ihop en rotfruktsfrittata. Inspirerad av ett recept från Spisa. Jag var osäker på om jag skulle gilla den eftersom jag inte tycker om omelett i ugn, men den blev krämig och inte alls så stabbig som ugnsomelett kan bli
Frittata till midsommar   Frittata är en italiensk version av en matigare omelett. Frittatan görs i en stor stekpanna och vänds sedan så att den blir helt genomstekt och fast
Småttingarna som redan kan prata kommer dessutom att gilla namnet frittata. Frittata är snabb att göra och den perfekta måltiden för att undervisa små barn i hur man förbereder en maträtt för hela familjen
Vår middag såg ut så här idagFrittata med baconfyllning6 ägg1 dl grädde1 pkt bacon100 g skinkaBroccoliMozarellaPersilladeChilikryddaSaltGör så härStek upp baconet och skinkan