bakMaskin21

bakMaskin21

  • 34 Recept
Lyxbullar med vaniljkräm

Lyxbullar med vaniljkräm

Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
Frisklimpa

Frisklimpa

Häll i allt i degbunken. Välj program. Grovt bröd 1 1/2 tsk torrjäst. 1/2 dl linfrö (krossade). 8 dl rågsikt
Italienskt bröd

Italienskt bröd

Blanda allt i degbunken. Välj program. Standard / basis 1 - 1 1/2 tsk torrjäst. 7 dl vetemjöl. 1/2 dl finriven parmesan ost
Dilltomatbröd i bakmaskin

Dilltomatbröd i bakmaskin

Lägg ingredienserna i degbunken i den ordningen de står i ingredienslistan så torrjästen hamnar överst
Korianderbröd med öl i bakmaskin

Korianderbröd med öl i bakmaskin

Häll först vätskan i maskinens degbunke. Sen det kalla smöret. Därefter de olika kryddorna, mjölkpulver och mjölsorterna
Lök och linbröd i bakmaskin

Lök och linbröd i bakmaskin

Fyll i degbunken vatten, smör, salt, mjölk, socker, mjöl och jäst i nu nämnd ordning. Starta bakmaskinen på standardprogram 900 g
Ölostbröd i bakmaskin

Ölostbröd i bakmaskin

Tillsätt alla ingredienser i bakmaskinens degbunke i den ordningen de står i ingredienslistan. Sätt bakmaskinen på standardprogram 900 g bröd
Paprikabröd för bakmaskin

Paprikabröd för bakmaskin

Mixa vitlök, enbär och paprika fint. Tillsätt alla ingredienser enligt listan. Program standard. 900 g bröd
Grönsaksbröd för bakmaskin

Grönsaksbröd för bakmaskin

Grovriv kålrot och morötter, ställ åt sidan till knådning 2. Lägg i alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslistan
Rostfranska – VishamnsbrödFormfranska med lite tugg i. Brödet går lätt och fort att baka och är gott att rosta. Går att frysa in – på så vis finns färskt bröd att rosta varje morgon. Eftersom brödet får jäsa riktigt länge blir det extra smakrikt. Gör en hel sats om det finns tillgång till bakmaskin, halvera om brödet ska bakas för hand.
Ölhavreformbröd i bakmaskin

Ölhavreformbröd i bakmaskin

Tillsätt alla ingredienser i degbunken i den ordning de står i ingerdienslistan. Viktigt att torrjästen tillsätts sist så den inte blandas med vätskan före maskinen börjar blanda
Smörigt rostlöksformbröd i bakmaskin

Smörigt rostlöksformbröd i bakmaskin

Tillsätt alla ingredienser i den ordningen de står i ingredienslistan i maskinens degbunke. Ställ in maskinen på standardprogram 900 g
Havrebröd med vetesurdeg (bakmaskin)

Havrebröd med vetesurdeg (bakmaskin)

Kör på degprogram. (Om din bakmaskin inte har detta, försök köra vanligt program OCH kom ihåg att avbryta det efter sista knådningen
Parmesanfranska i bakmaskin

Parmesanfranska i bakmaskin

Lägg i alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslista i degbunken. Det viktiga är att torrjästen inte kommer i kontakt med vattnet innan maskinen startas
Ölbröd i Bakmaskin

Ölbröd i Bakmaskin

Börja med ölen, sedan salt socker och rapsoljan. Därefter lägger man i vetemjölet och rågmjölet. Till sist kommer jästen
Formbröd , bakmaskin

Formbröd , bakmaskin

Blanda allt. Program Normal. Vikt ca 650g. 1,5 tsk torrjäst. 5 dl vetemjöl. 2 dl rågsikt. 5 tsk salt. 1 msk smör. 5 tsk kummin
Lingonbröd för bakmaskin

Lingonbröd för bakmaskin

Häll ner jästen så att den hamnar längs bakskålens kant. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med vattnet förrän knådningen påbörjats
Råg och sesambröd i bakmaskin

Råg och sesambröd i bakmaskin

Blanda alla ingredienser i den ordning som dom står i listan direkt i bakbunken. Sätt bakmaskinen på program grovt bröd med vikt ca 700 g