3-3 1/2 dl vetemjöl. Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra. Kör i gång på maskinens standardprogram eller programt för ljustbröd
I bakmaskin. Värm ölen till ca 40-45 grader och häll i degbunke. Arbeta degen med degkrokar i minst 10 minuter så den släpper bunkens kanter. Lägg på plåt med bakplåtspapper eller smord, skåra med vass kniv och låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Sätt bakmaskinen på standardprogram, 900 g. 9-10 dl lantbrödsmjöl 4 sädesslag
Viktigt att torrjästen tillsätts sist så den inte blandas med vätskan före maskinen börjar blanda. Tillsätt alla ingredienser i degbunken i den ordning de står i ingerdienslistan
Blanda alla torra ingredienser med mjölet och grovriv moroten. I bakmaskin. Tryck ut med handflatorna så det blir en rektangel och rulla ihop den från långsidan
Låt gärna brödet svalna av lite övertäckt med bakduk efter gräddningen. Tillsätt alla ingredienser i bakmaskinens degbunke i den ordningen de står i ingredienslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.