Lyxig fiskrätt på en måndag, YESS. När jag väl började komma in i att rimma min torsk och insåg hur fantastiskt god den blev utan någon ansträngning, hade jag svårt för att sluta
Idag gjorde jag en blomkålsgratäng med chèvre till lammytterfilén, riktigt smaskens. Recept1 blomkålshuvud1 burk crème fraîche 100 g chèvre 1/2 dl pinjenötter1 buljongtärningSalt, svartpepparSätt ugnen på 220 grader
Vispa äggvita och en tredjedel av sockret luftigt. Tillsätt resten av sockret pö om pö. Koka under tiden upp 1000 gram mjölk, hälften av sockret och vaniljstången
Jag har gjort en liten remake av min kokosfyllda chokladcookies. Har ni testat dem så vet ni att de är magiskt goda men jag vågar ändå påstå att de här blev snäppet bättre
Kladdig, kanelsmakande och absolut jättegod. 150 g smör 2 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk kanel ½ krm salt 2 ½ dl vetemjöl 2 ägg pärlsocker att strö på Smält smöret i en kastrull och rör i övriga ingredienser
wertherskakor. 8 oktober 2015, 19. 07. Hej. Dessa kolarutor hittade jag i senaste numret av Hembakat. Det stod att dom var enkla att baka och ännu enklare att äta upp, och jag kan bara hålla med
Kanongott vitlöksbröd. Vi åt ju kräftor häromkvällen och då brukar vi alltid göra vitlöksbröd till, dels för att det är väldigt gott och dels för att Oskar också ska bli mätt eftersom han inte är jätteförtjust i kräftor
Detta frasigt smaskiga recept hittade jag på min favoritsida av inspiration – Pinterest. Ursprungsreceptet var egentligen med Nutella men jag valde att fylla de krispiga rullarna med dulce de leche istället
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Den här egenkomponerade sommartårtan gjorde jag idag. Smakerna gifte sig fint. Alla delar till tårtan kan med fördel förberedas ett par dagar innan man ska göra tårtan, men om man inte ska äta den ganska direkt rekommenderar jag att man stryker marängbottnen med smält choklad (på bägge sidorna och runtom) så att den inte smälter