Smaka av soppan med salt och avsluta med att röra ner persiljan. Servera gärna soppan med en klick aioli (se tips längst upp) och ett grillat surdegsbröd
Jag vet att det finns iallafall två recept på linssoppa här på bloggen och idag kommer ett tredje. Till skillnad från de andra så är det kokosmjölk som sätter en stor smakprägel på detta recept och jag var först lite skeptisk eftersom jag är van vid en annan smak vid linssoppa men sedan tyckte jag att den var såå god
1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré
Den här orientaliska soppgrytan blev kanongod och var väldigt enkel att röra ihop. Sådana maträtter uppskattas verkligen just nu eftersom jag återigen är inne i en period då jag känner mig ganska trött och sliten
Det här blev en god värmande soppa med höstsmaker. När grönsakerna är söta som pumpan och löken i detta fall brukar jag ha i 1/2tsk vit balsamvinäger som ger soppan en god smak och balans. Sen hällde jag i ca 3-4dl vatten och 1 rågad msk av Rene Voltaires lantbuljong och lät allt koka tills soppan var redo att mixas med en stavmixer
Har ni nån gång blivit serverad soppa i bröd. Jag gjorde den på jobbet igår, helt klart en favorit då man dessutom kan äta ”skålen” som soppan serveras i