100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en
Rensa och dela svampen i mindre bitar. Stek svampen i smör, salta lite och svartpeppra. Varva potatisskivor, svamp och lök i formen, salta potatisen lätt och svartpeppra
Använd den svamp du gillar bäst eller är i säsong till denna rätt. Ansa och skiva svampen. Blanda därefter ihop pasta, pastavattnet, såsen, svampen och den rivna parmesanosten (spar lite ost till garnering)
Häll lökhacket i en skål och stek svampen i samma panna med mer smör och olja på medelhög värme. När svampen är klar, lägg tillbaka lökhacket och sänk värmen till medel
I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)
Jag tillhör inte den skaran som njuter av att plocka svamp men jag äter gärna svamp. -) Det bästa är ju att jag har vänner och bekanta som älskar att plocka svamp och när det frivilligt erbjuds att plockas åt en, tackar jag ju inte nej såklart
Börja med att ansa svampen och skära i mellanstora bitar. Stek på svamp, lök och timjankvistar, i både olja och smör, så de får lite färg (Spara dock några timjankvistar till dekoration)
Rensa och skiva svampen. Smält smöret i en kastrull, lägg ner svampen. När svampen börjar släppa vätska är det dags att pudra över mjölet under omrörning
Det är många som söker recept med svamp nu och i synnerhet kantareller. Jag har en del i arkivet, bara skriv in kantareller i sökrutan så kommer en hel del recept upp
Svamp, fetaost, spenat, filodeg och smördeg är just nu favoriterna. Njutningen av att känna doften från svampen när jag först skivar och sedan steker är smått beroende