Svamp

Svamp

Pasta med krämig svampsås

Pasta med krämig svampsås

Skär svampen i mindre bitar. Fräs svamp och lök i smör. Den här var en riktig goding. Pasta med krämig svampsås
Svampsoppa med ädelost

Svampsoppa med ädelost

3. 5 dl trattkantareller. 2 st schalottenlök. 2 msk smör. 0. 5 dl vetemjöl. 1 l vatten. 2 st hönsbuljongtärning. 1 msk tomatpuré
Trattkantarell och Karl Johansvamp soppa

Trattkantarell och Karl Johansvamp soppa

100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en
Potatisgratäng med trattisar och kantarellfond

Potatisgratäng med trattisar och kantarellfond

Rensa och dela svampen i mindre bitar. Stek svampen i smör, salta lite och svartpeppra. Varva potatisskivor, svamp och lök i formen, salta potatisen lätt och svartpeppra
Omelett med trattkantareller

Omelett med trattkantareller

Smält smör i en varm stekpanna, lägg i svampen och rör om, sänk temperaturen lite. Hejsan på Er. Har snöat in lite grann på omeletter
Krämig pasta med svamp

Krämig pasta med svamp

Finhacka lök, svamp och vitlök. Smält lite smör i en panna och låt löken, svampen och vitlöken fräsa till svampen får färg
Pasta med krämig svampsås

Pasta med krämig svampsås

Använd den svamp du gillar bäst eller är i säsong till denna rätt. Ansa och skiva svampen. Blanda därefter ihop pasta, pastavattnet, såsen, svampen och den rivna parmesanosten (spar lite ost till garnering)
Recept: Kantarelltoast 2.0

Recept: Kantarelltoast 2.0

Häll lökhacket i en skål och stek svampen i samma panna med mer smör och olja på medelhög värme. När svampen är klar, lägg tillbaka lökhacket och sänk värmen till medel
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Ansa svampen eller tina fryst. Fräs svamp och purjolök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Blanda svamp och ost och lägg i pajskalet
Kantarellsåsen tillsammans med Älgryggbiff

Kantarellsåsen tillsammans med Älgryggbiff

I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)

Karljohan- och trattkantarellsoppa

Krama ur Karl-Johan svampen efter blötläggningen, skölj en gång. Finhacka löken och låt brynas lite med oljan, lägg i den urkramade svampen
Krämig Karl Johan Svampsoppa...

Krämig Karl Johan Svampsoppa...

Jag tillhör inte den skaran som njuter av att plocka svamp men jag äter gärna svamp. -) Det bästa är ju att jag har vänner och bekanta som älskar att plocka svamp och när det frivilligt erbjuds att plockas åt en, tackar jag ju inte nej såklart

Crêpes med kantarellstuvning

Fräs den ansade svampen. 350 g färska kantareller (eller annan svamp). Pannkakorna. Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken
Stefano Catenaccis Kantarellsoppa

Stefano Catenaccis Kantarellsoppa

Börja med att ansa svampen och skära i mellanstora bitar. Stek på svamp, lök och timjankvistar, i både olja och smör, så de får lite färg (Spara dock några timjankvistar till dekoration)
Kantarellcrêpes

Kantarellcrêpes

Rensa och skiva svampen. Smält smöret i en kastrull, lägg ner svampen. När svampen börjar släppa vätska är det dags att pudra över mjölet under omrörning
Kantarellsås – godaste jag gjort!

Kantarellsås – godaste jag gjort!

Det är många som söker recept med svamp nu och i synnerhet kantareller. Jag har en del i arkivet, bara skriv in kantareller i sökrutan så kommer en hel del recept upp
Kantarellsås med Grädde & Portvin

Kantarellsås med Grädde & Portvin

1 svampbuljongtärning. 1 svampbuljongtärning. Härlig sås gjord på skogens guld, gott till det mesta i köttväg
Frittata med kantareller

Frittata med kantareller

Om du haft tur i svampskogen tar du färska kantareller, annars går det bra med en burk kantareller i vatten
Frasig smördeg fylld med underbar svamp

Frasig smördeg fylld med underbar svamp

Svamp, fetaost, spenat, filodeg och smördeg är just nu favoriterna. Njutningen av att känna doften från svampen när jag först skivar och sedan steker är smått beroende