En morgon förra veckan när jag satt och myste i mitt varma kök, och gladde mig åt att inte behöva vara ute i det kalla, regniga höstrusket, fick jag ett sms från vår yngsta dotter
Detta är klassisk bistromat. Servera soppan med rostat surdegsbröd som gratineras med en lagrad ost. Det klassiska är att gratinera brödet ovanpå soppan, men jag föredrar att servera brödet bredvid - mycket enklare att äta
Ärtsoppa är en sådan där maträtt som en del människor kan ha lite svårt för. Jag och maken har alltid gillat ärtsoppa medan våra barn inte riktigt har varit lika förtjusta
En god och krämig broccolisoppa som är enkel att laga. Härlig vardagsrätt som värmer och mättar. Vill du piffa upp den lite extra kan du strö på rostade frön eller rostad lök vid servering
Jag har länge svurit över kirskål, som dyker upp överallt hela tiden. Berättade för tre år sedan hur dyrt den såldes på ICA i Malmö och hade någon idé om att initiera självplock på kolonin, men det rann ut i sanden
Jag tillhör inte den skaran som njuter av att plocka svamp men jag äter gärna svamp. -) Det bästa är ju att jag har vänner och bekanta som älskar att plocka svamp och när det frivilligt erbjuds att plockas åt en, tackar jag ju inte nej såklart
Jo, jag gjorde ju Kantarellsoppa, närmare bestämt Stefano Catenaccis variant. Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om