Skala och pressa potatisen. Doppa handflatan i mjöl och lägg en skiva av potatisblandningen i handen. 1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 1 kg potatis
Skär dem i tunna skivor - inte hela vägen igenom - som en hasselbackspotatis helt enkelt. Nu är potatisarna varma men det går att sära försiktigt på skivorna
Häromdagen gjorde jag och Tony så himla goda potatisar. Det här är fyllda potatisar och kan ätas som de är till en grönsallad, men de passar också utmärkt till kyckling, fisk eller kött
Till en portion baka en bakpotatis, låt den svalna lite. Dela den i två delar och gröp ur potatisen. Fyll skalen med potatis och lökblandningen och toppa med riven cheddarost
I dagarna kom våra första visitkort. Tänk att det ska ta så lång tid att få ändan ur och bara beställa en sådan simpel och inte alls dyr sak som visitkort
Potatisrosor… det är ju bara att checka av kriterierna. Idag så gjorde jag ett par för att testa så att det verkligen funkar… man vill ju inte stå där på Nyår och ha en hög av potatisskivor som bara har geggat ihop liksom
Skär potatisen i stavar. Potatisen ska inte spricka. mjölig potatis, ex Kung Edward. Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minuter. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt steg 3
Dags att ta ut potatisarna, halvera dem och gröpa ur potatisarna i en bunke. 3pers1kg Kycklingben2 Pressade vitlöksklyftorOlivoljaChiliflakesPaprikaGrovmalen Svartpeppar3 BakpotatisarAlt 1. Bakpotatisarna naggade jag med gaffel och micrade i 10 min. Det lata som jag använde idag, dvs att blanda i 1 burk smaksatt Crème fraîche i potatismoset, tillsätta lite riven ost och svartpeppar och fylla potatisarna med moset. Alternativ 2 är att fräsa hackad gul lök med kantareller och bacon tills det fått lite färg, och sedan blanda med Crème fraîche och ost och fylla potatisen med. När kycklingen är klar, är det dags att ta ut formen och istället höja ugnen till 225 grader och gratinera potatisarna i ca10-15minuter, 225grader