Jag tänkte att jag skulle göra egna julkalendrar till barnen i år, det är ett tag sedan, och med tanke på att det är december månad redan nu på lördag så är det minst sagt hög tid att ta tag i det
Du behöver. 2 1/2 dl ljus sirap. 2 1/2 dl vispgrädde. 2 1/2 dl strösocker. ljus blockchoklad. Gör så här. Koka upp sirap, socker och grädde i en kastrull
Blanda den resterande fjärdedelen med krossade polkagrisar och röd karamellfärg till önskad nyans. Nu börjar min samling av recept som ska prövas dock växa till sig så jag misstänker att det kommer poppa upp en hel del cheescake recept här under hösten, med början idag
Jag hade bakat en cheesecake medpolkagris och en botten med digestive blandat med pepparkakor. Den blev riktigt god så jag tänkte dela med mig av mitt recept här nedan
Senast idag fick jag med mig en påse Polkagrisskum (tror jag att de heter) hem från affären. ) så kommer man med stor sannolikhet att gilla den kolan, för den är precis som att äta just pepparkaksdeg
Det blev bland annat dessa supergoda knäckbräckmed flingsalt och rivet citronskal. När man gör knäckbräck är det viktigt att knäcken inte blir mjuk eller ens seg, utan den ska verkligen bli hård och knäckig så den går att bryta i bitar så koka den hellre lite för länge än tvärtom
Knäckbräckmed krossade hasselnötter & flingsalt. Ikväll rörde jag snabbt ihop knäck men istället för att hälla smeten i formar, hällde jag det på ett bakplåtspapper och när det stelnat bröt jag det i bitar
Men jag får alltid lite vintriga vibbar när jag just bakar medpolkagrisar. Äntligen är nätterna härligt kyliga, dagrna fyllda av sol med lite "bit" i luften och löven börjar dra åt mest färgsprakande hållet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.