köttfärs

köttfärs

Kåldolmar

Kåldolmar

Förbered kokta kålblad och kokt ris först. Fyll en kastrull till hälften med vatten samt salt, stor nog att rymma ett helt vitkålshuvud eller två små
Italienska köttbullar med parmesan

Italienska köttbullar med parmesan

500 g köttfärs. 1500 g köttfärs 2 skiva formbröd vitt 2 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm peppar 1 st ägg citronskal rivet av 1 1 st vitlöksklyfta 2 msk hackad persilja 0
Ost

Ost

Pannbiff med kantarellsås och gaffelmosad potatis

Pannbiff med kantarellsås och gaffelmosad potatis

Pannbiffar500 g blandfärs 0,75 dl ströbröd 0,5 dl vatten 0,5 dl mjölk 1,5 tsk salt 0,5 dl is, krossad 0,5 gul lök, finhackad och fräst i smör 1 ägg svartpeppar smör, till stekning olja, till stekning
Köttfärsbiffar

Köttfärsbiffar

Blanda köttfärs, lök, socker, ägg, salt och peppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet. Köttfärsbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör