Samtidigt börjar du steka köttbullarnai omgångar i smör så de får fin färg runtom. När allt är stekt låter du dem puttra några minuteri grytan så de blir genomlagade
Revbenen kan även läggas i kylen så penslar du dom med glaze strax innanni ska äta dom. Revbensspjäll hör julen till, och i detta receptet så förkokas dom tjocka fina revbenen ett par timmarinnan dom får glaze på sig och läggs på grillen
8 st potatisar medel storlek. ev 2 st paprika. 2 burkar champinjoner eller färska. 1 krm vitpeppar. 2 dl creme fraiché. 2 msk dijon senap eller vanlig. 8 st potatisar medel storlek 500 gr nötfärs eller blandfärs 2 st gul lök ev 2 st paprika 2 burkar champinjoner eller färska 1-2 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm svartpeppar 3 dl grädde 2 dl creme fraiché 2 msk dijon senap eller vanlig 2 msk soya
Riv eller hacka också under tiden löken om duinte använder lökpulver. Rör tills det är ordentligt blandat men inte längre än så för då kan färsen bli torr
Låt svälla i några minuter. Lägg i färsen och löken. Blanda till en slät smet. Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper
jag gjorde "en Karin" och stekte dom iugnen, som med så mycket annat. Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssåsvilleingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.