Grytor

Grytor

Mustig gulasch på högrev och potatis

Mustig gulasch på högrev och potatis

Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rysk biff stroganoff

Rysk biff stroganoff

400 g biff (löv- eller ryggbiff passar bra) 1 gul lök 250 g champinjoner rapsolja (till stekning) 3 msk tomatpuré 1 msk vetemjöl 2 dl vatten, hett 1 msk worcestersås (valfritt) 2 tsk dijonsenap 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 dl crème fraîche 1 msk färsk persilja, finhackad att strö över
Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

800 g lövbiff. 1smör att steka i. 14 msk tomatpuré. 13 dl vatten
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

1,5 kg högrev 1 förp bacon 1 morot, finhackad 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök, krossade 3 msk vetemjöl 3 dl buljong, het 6 dl rött vin 1 tsk timjan 2 msk tomatpuré ca 130 g syltlök 1 förp tomat [ca 425 g] persilja salt peppar
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

600 g nötkött. smör. salt. 2 msk vetemjöl. 1 msk tomatpuré. 3 st lagerblad. 1 tsk torkad timjan. 1 st vitlöksklyfta