Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
mustiga grytor, möra stekar och smakrika såser. Med hösten kommer lusten till långkok. Även de mest sega och tråkiga köttbitar kan bli underbart möra om man låter dem koka lääänge
Är det någon gång det smått uttjatade ordet "mustig" passar in, så är det på en sån här gryta. Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil och ett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Den syrliga fraichen smakar jättegott ihop med smakerna i den mustigagulaschen. Den här gulaschen behöver minst en timme men två timmar blir ännu bättre
)Först ut har vi en sjukt god Gulaschgryta som jag gjorde för någon vecka sedan. Brukar oftast använda köttfärs i gulasch men nu gjorde jag på "riktigt" med högrev och grytan fick stå och puttra länge länge länge och så åt vi den faktiskt inte förrän dagen efter och då hade smakerna satt sig riktigt riktigt ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.