Högrevsgrytamedsidfläskochkantareller Portioner. Låt koka upp och skumma av med en sked. Perfekt med grytor som sköter sig själv, då kan man göra andra saker medan grytan puttrar på spisen
4 600 g högrev 200 g rökt sidfläsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 10 kvistar timjan 4 dl rödvin 3 msk konc kalvfond 4 dl vatten ev majsstärkelse 400 g kantareller 125 g salladslök smör salt svartpeppar 1/2 kruka gräslök Lägg till i inköpslistan
I förra veckans annonsblad hos Hemköp hittade jag ett lockande recept på Högrevsgrytamed rökt sidfläsk morötter och Bourbon (whiskey) som jag lagade till och serverade till kvällens middag
En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av rökt sidfläsk tillsammans medkantarelleroch lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan
Knaperstekt sidfläskoch smörstek kantarelleroch servera med tortellinin och buljongen. Tortellini med äpple, sidfläsk, kantarell och gräddig svamp- och äpplebuljongPortioner
Häll lite av den fingervarma vätskan i jästen tillsammans med salt och honung och låt allt lösa sig. Om man inte äter kött kan man självklart skippa sidfläsketoch köttfärsen och dra i lite mer svamp eller varför inte quorn i stället
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Bryn sedan köttet, krydda med salt och peppar. Servera med valfria tillbehör, t. Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
Zucchinipasta och ostsås med gula kantareller . Häll i durkslag och toppa med riven parmesan. Vi lyxade till det med lite extra mycket gula kantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.