Matbröd mm

Matbröd mm

  • 22 Recept
Rosenbröd

Rosenbröd

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten och mjölk, och värm till 37º. Smula jästen i en skål och häll på degvätskan
Rosenbröd

Rosenbröd

Då har min lilla kompis Bosch kommit till användning igen. Det fick bli ett enkelt och gott rosenbröd. För att baka 30 st rosenbröd behövs50 gr smör5 dl mjölk50 gr jäst1 tsk salt1 msk socker13-14 dl vetemjöl (jag använde mig av 1/3 "vanligt" vetemjöl och 2/3 manotiba cream)ÄggVallmofröBaka så härSmält smöret i en kastrull
Skärets rosenbröd

Skärets rosenbröd

Detta recept hittade jag på sajten Matklubben. De kallas för Skärets rosenbröd då det är uppkallat efter "Flickorna från Skäret"
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

I helgen testade jag att baka mörkt filmjölksbröd med recept från ica. se. Vid två tillfällen har jag ätit ett så gott mörkt, kompakt, sött bröd på restauranger att jag varit tvungen att fråga vilken sort det var
Saftigt filmjölksbröd

Saftigt filmjölksbröd

1-2 msk smör (till formarna) 2 dl grahamsmjöl 3 dl havrekross 3 dl havregryn 6 dl grovt rågmjöl 9 dl vetemjöl 2 tsk salt 6 tsk bikarbonat 3 dl mörk sirap 13 dl filmjölk
Långjästa grynbullar

Långjästa grynbullar

Lägg grynblandningen i en degbunke. Koka upp 4 dl vatten och häll över, och rör om till en gröt. Späd med kallt vatten och låt den kallna
Havrebröd

Havrebröd

Smula ner jästen i en skål. Smält smör och tillsätt mjölk, och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Lättbakad kavring

Lättbakad kavring

Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 1 ½ timme. Det här brödet gör du snabbt och enkelt. Jo, det kräver sin tid i ugnen förstås men arbetsinsatsen är liten
Kavring

Kavring

Kavring. 2 limpor. 9 dl filmjölk. 2 dl mörk sirap. 75 g smält smör. 1 msk malda brödkryddor. 1 msk salt. 4 tsk bikarbonat
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Färgen kommer från den mörka sirapen. Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, fröer, bikarbonat och salt i en stor bunke
Grova formbröd

Grova formbröd

Forma två bröd och lägg dem i smorda formar som rymmer 1 1/2 l. Värm mjölk och sirap till 37°. Smula ner jästen i en skål
Lenas grova bröd

Lenas grova bröd

Receptet kommer ursprungligen från matklubben. Veckans limpa blir denna snabbakade grova bikarbonatslimpa