Smörrebröd

Smörrebröd

  • 18 Recept
Keso våffeltoast med ost & avocado

Keso våffeltoast med ost & avocado

Ingredienser. 1 ägg. 125 gram keso (1/2 liten burk). 0,75 msk fiberhusk. 1 dl riven ost. späd något, gärna med kolsyrat vatten
Förgyll fredagen med goda smörrebröd

Förgyll fredagen med goda smörrebröd

Danska smörrebröd, det är något alldeles extra det. Poängen är just det matiga pålägget – två små smörrebröd blir som en hel måltid och passar lika fint som lunch eller festlig vickning
Smörrebröd med leverpastej och stekta champinjoner

Smörrebröd med leverpastej och stekta champinjoner

Bred smör på brödskivan. Lägg på salladsblad, paprikaringar, leverpastej och gurka. Stekta champinjoner. Skiva svampen och stek i en stekpanna med smör, tills svampen börjar få färg och all vätska kokat in
Smörrebröd

Smörrebröd

Det är danska veckan och vi har ätit smörrebröd. Om det här funkar så ska det vara ett tidsinställt inlägg som kommer på måndag kring 7 på morgon
Danskt smörrebröd

Danskt smörrebröd

Danskt smörrebröd är en matig macka där brödet ska vara så överöst av pålägg att det inte syns. Det här smarriga smörrebrödet passar både att servera som förrätt eller ensamrätt till lunch eller middag

Smörrebröd med kyckling

1. Sätt ugnen på 175°C. Pensla kycklingbrösten med smält smör kryddat med salt, peppar och lite soja. Stek dem i ugn eller stekpanna ca 20 minuter
Smörrebröd med leverpastej

Smörrebröd med leverpastej

Smöra brödet. Skär pastejen i skivor och täck brödskivan med dem. Knaperstek baconet och ställ det över. Lägg tomatklyfta, ättiksgurka, skivad svamp, 1 bit sky runt om och garnera med persilja
Smörrebröd med lax och västerbottensostkräm

Smörrebröd med lax och västerbottensostkräm

Smörrebröd alltså, hur smarrigt är inte det. Precis en sådan ljuvlig skapelse är vad vi har till er idag här i Mårtenssons kök, ett laxsmörrebröd med en fantastisk god västerbottensoströra, ruccolasallad, citron och en klick rom på toppen som kronan på verket
Smörrebröd med räkor

Smörrebröd med räkor

Skala räkorna och lägg i en plastlåda. Skala och skiva äggen och lägg i en plastlåda. Lägg bröden på en skärbräda och lägg ett på ett skivat ägg
Smörrebröd ett rejält tilltugg

Smörrebröd ett rejält tilltugg

En svensk klassiker eller en dansk specialare. Små smörgåsar överrösta av goda pålägg med rena smaker i härliga kombinationer
Smörrebröd med potatis, kaviar och ägg

Smörrebröd med potatis, kaviar och ägg

Ingredienser Portioner. 4 5 kokta ägg 1 liten rödlök 1 dl lättkaviar 1/2 dl lätt crème fraiche 3 msk skuren dill + lite till garnering peppar 4 kokta potatisar grovt bröd Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare