Kristina-129
Grönsaker

Grönsaker

  • 37 Recept
Jordkällargryta med tempura

Jordkällargryta med tempura

3 gula lökar 2 burkar hela konserverade tomater (à 400 g) ca 10 potatisar 3 palsternackor 1 rotselleri 1 chilifrukt 3 klyftor vitlök 2 dl rött vin 2-3 lagerblad 2 msk färska örter (t ex rosmarin och timjan) 1 burk färdigkokta svarta bönor, t ex borlottibönor (à 400 g) rapsolja, till stekning salt peppar
Vitlöksfräst grönkål med mandel

Vitlöksfräst grönkål med mandel

1,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 4 klyftor vitlök, krossade 300 g grönkål, bladen 0,5 dl sötmandel, grovt hackad
Vegetarisk rödbetsgratäng

Vegetarisk rödbetsgratäng

1. Skala rödbetorna och riv dem på stora hålen på ett rivjärn eller en mandolin. Sprid ut rödbetsrivet i en ugnsfast form
Vegetarisk korma

Vegetarisk korma

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 blomkålshuvud (à ca 800 g) 100 g champinjoner 1 tsk hel kardemumma 1 msk hel eller malen spiskummin 100 g smör 1/2 dl russin 1 msk gurkmeja 1/2 msk socker 1 1/2 tsk salt 1 1/2 dl vatten 1 1/2 dl vispgrädde 2 1/2 dl mandelmjöl 1 1/2 dl riven kokos 4 dl mild yoghurt (3 %) 1 kruka hackad koriander Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tofugryta Currymasala

Tofugryta Currymasala

1 block Kung Markatta Tofu naturell. 1 burk Kung Markatta Kokosmjölk. 1 burk Kung Markatta Kokosgrädde. Några klickar Kung Markatta Ghee eller Kung Markatta Rapsolja att steka i
Gratinerad brysselkål

Gratinerad brysselkål

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Ansa brysselkålen. Ånga den i 5-10 minuter. Lägg i en ugnsfast form och salta något
Garlic Mushrooms

Garlic Mushrooms

4 tablespoons unsalted butter. 1 tablespoon olive oil. 1/2 an onion chopped (optional). 1 pound (500 g) Cremini or button mushrooms
Fetaostfyllda spetspaprikor

Fetaostfyllda spetspaprikor

100g naturell färskost. 100g fetaost. 1 tsk citronsaft. 1 vitlöksklyfta. 1 msk färsk, hackad timjan. 2 röda spetspaprikor