Skär bort stammen från grönkålen och strimla den. Tillsätt grönkålen och mandlarna. Krydda med chili och fräs tills kålen mjuknat, kanske 5 minuter. 400 g Grönkål. 1 dl Sötmandel Skalad
Skär bort stammen från grönkålen och strimla den. Tillsätt grönkålen och mandlarna. Krydda med chili och fräs tills kålen mjuknat, kanske 5 minuter. 400 gram grönkål. 1 dl flagad mandel
15 små pajer Pajdeg 75 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl kvarg (1 %) Fyllning 200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 ägg 1 dl kvarg (1 %) 1 1/2 dl mellangrädde salt och peppar 140 g ädelost Garnering 1 1/2 dl skållad sötmandel 1 1/2 msk honung 1 1/2 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vi hade ett litet vänmingel med julkänsla, då bjöd vi på en varm och god äppeldryck med glöggkänsla, grönkålschips och pizzabitar medgrönkål, fikon, mandel och grönmögelost
Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Grönkål och kikärtspaj med örter. Hacka grönkål och örter. För att de ska bli tillräckligt näringsrika och mättande brukar jag vara noga med att de både innehåller bra fetter, protein och kolhydrater
Salta, peppar och servera med några droppar citron. 4 nävar grönkål. 14 nävar grönkål 4 msk smör 1 liten skvätt vatten salt och peppar citronDela grönkålen i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.