fläskfile

fläskfile

  • 25 Recept
Sambal kotletter i ugn med råstekt potatis

Sambal kotletter i ugn med råstekt potatis

Nu tycker jag det är dags att damma av en gammal klassiker. Sambalkotletter. En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Marinerad helstekt fläskfilé med potatisgratäng

Marinerad helstekt fläskfilé med potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram fläskfilé(er) , (600-700g) 2 klyfta(or) vitlök , (2-3) 1 st potatisgratäng 0 cocktailtomater Marinad 2 msk rapsolja 1 msk balsamvinäger 1 msk soja , Kikkoman 1 st vitlöksklyfta(or) 1 msk sweet chilisås 1 msk honung 1 tsk salt 1 krm peppar Köp receptet
Smakrik älggryta igen!

Smakrik älggryta igen!

En god älggryta passar bra när det börjar bli kyligt på kvällarna igen. När jag lagade den här grytan utgick jag från ett recept jag använt mig av förut
Min goda fläskfilégryta

Min goda fläskfilégryta

Ingredienser 400 g fläskfilé 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 6 st champinjoner 1 st röd paprika 0
Grekisk pytt i panna

Grekisk pytt i panna

Grekisk pytt i panna (4 portioner). 1 fläskfilé eller motsvarande köttmängd. 500 gram potatis. Flingsalt. 2 paprikor
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Putsa filéerna. Salta, peppra och dela dem på mitten. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form
Rostad potatissallad

Rostad potatissallad

Det här är en god och lite annorlunda potatissallad, en riktig sommarsallad. Gott till grillat och mycket annat
Fläskfilé i god sås

Fläskfilé i god sås

Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Balsamvinägermarinerad fläskfilé med sesamfrön

Balsamvinägermarinerad fläskfilé med sesamfrön

På mina buffébord finns det oftast marinerat kött eller kyckling som serveras kallt. Det är ju så gott men framför allt så skönt att inte behöva laga mat när gästerna väl har dykt upp