Köttfärsfylld aubergine. Stek sedan lök och köttfärsen, krydda väl och häll sedan över de krossade tomaterna, låt allting stekas ihop på hög värme så att vätskan försvinner
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Strimlade den finputsade nötköttet i strimlor, ju tunnare desto snabbare tillagas det. När det börjar fräsa så häller du i vatten så att det täcker köttet
Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll därefter över vatten och olja
Skär köttet i strimlor. Stek köttet hastigt i en stekpanna. 500-600 g strimlat kött, ex-vis lövbit, lövbiff eller oxfilé. 500-600 g strimlat kött, ex-vis lövbit, lövbiff eller oxfilé
Det blev en kunglig helg med Prinsessbröllop i lördags följt av en tur till Strömsholms slott idag. Och vad passar inte bättre än att steka på en Slottsstek till middag
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 30 – 35 minuter