Skär köttet iskivor. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Skala och hacka löken och vitlöken. Vispaihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta
Tärna fläskfiléni lagom stora bitar, salta och peppra och lägg över i grytan. Börja med att tärna baconet och stek det knaprigt, lägg över på hushållspapper
Skiva kassler och lägg den omlott i en smord ugnsform. God vardagsmat fixat på ett kick. För är de något vi alla kämpar med så är de att göra saker och ting snabbt snabbt snabbt
Hittade detta receptet hos en annan Camilla och föll för namnet. -) Det blev en julig buffé med en rad goda rätter och så klart glöggprovning och en massa ost
Bara att steka på skivadfläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv iugnentillsammans med baconlindadpotatis
Receptethittade jag hos Remsan, tack för det. Som varmrätt blev det fläskfilégratäng smaksatt av paprikaost, till det ugnsrostadpotatis och en god sallad
Det är tacksamt att tillagaiugn eller låta puttra i en gryta med en massa gott. Fläskfilé är väl kanske inte det mest spännande köttet att tillaga men jag återkommer ändå gärna till det, både till vardag och litefestligaretillfällen
Servitris-G och jag har alltidlikatrevligt när vi träffas, med god mat som medelpunkt. Såsen passade väldigtfinttill färsk fläskfilé från Norrländska Nyhlén’s Hugoson’s
Det här receptet kommer från min kära svägerska Marie (igen. Recept. Blev en festligaremåltid så här på måndagskvällen - ville ju prova den nyköpta gratängformen
Ta ut formen ur ugnen och häll sen över purjokrämen runt fläskfilen. Börja med att fräs fläskfilen med lite olja eller margarin så att porerna täpps igen
Går utmärkt att frysa in och lätt att ta precis så mycket man behöver - de går lätt att ta isär. Jag återkommer gärna tillfläskfilé när jag vill göra något festligt men ändå enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.