Krydderi

Krydderi

  • 37 Recept
Vörtkrydda

Vörtkrydda

Blanda kryddorna väl och förvara mörkt och svalt i en liten burk. Vet du med dig att det dröjer till nästa jul innan kryddblandningen kommer till användning kan du stoppa burken i frysen så länge
BBQ-sås

BBQ-sås

Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. BBQ-sås från butik brukar vanligtvis ha en lång och krånglig innehållsförteckning med diverse mystiska ord
Vörtkrydda

Vörtkrydda

2 msk mald kryddnejlika, mald eller mortlad. 1½ msk pomerans, mald. 1 msk fänkålsfrön, hela eller mortlade

Marinader

Marinader. 3 juli 2016 @ 18. 56. Tänkte lägga upp recept på marinader allteftersom. När jag gör marinad blandar jag ofta liknande ingredienser, ibland ändrar jag några kryddor och ibland lägger jag till vitt eller rött vin tex
Hemmagjord cajunkrydda

Hemmagjord cajunkrydda

Ingredienser 1 msk vitlökssalt 1 msk lökpulver 2 tsk vitpeppar 2 tsk svartpeppar 2 tsk cayennepeppar 2 tsk timjan , torkad 1 tsk oregano , torkad Köp receptet
Torkat potatisskal

Torkat potatisskal

1. Salta skalen och lägg i ett durkslag. Vätska ur skalen i några minuter. 2. Torka i ugn på 70 grader på bakplåtspapper i ca 8-9 timmar eller i tork om du har
Hemmagjorda kryddblandningar

Hemmagjorda kryddblandningar

Jag gör ofta egna kryddblandningar. Jag vet vad som är i dem (inga konstiga tillsatser) och de ökar chanserna att få till den rätta smaken på mat från världens alla kök

Orientaliska kryddblandningar

Det finns många olika spännande kryddblandningar i det Orientaliska köket. Här kommer recept på mina favoriter
Berberekrydda- Etiopisk kryddmix

Berberekrydda- Etiopisk kryddmix

Berberekrydda är en fantastisk kryddmix som används flitigt i det Etiopiska köket. God att ha i grytor, som rubb eller i marinader
Libanesisk kibbeh kryddmix

Libanesisk kibbeh kryddmix

“Kammuneh” eller “bharat el kibbeh” heter denna kryddmix som används flitigt i det libanesiska köket
Five Spice-krydda

Five Spice-krydda

Gör så här Mortla de hela kryddorna till ett fint pulver. Blanda med kanel och förvara i en burk med lock
Anka citrus

Anka citrus

1. Dela pumpan i två delar och stek i ugn på 175° i ca 40 min eller tills pumpan är mjuk. 2. Skär ett rutmönster i skinnet på ankan och stek filéerna på skinnsidan i några minuter på medelgod värme tills skinnet är knaprigt
Tareqs laxtaco

Tareqs laxtaco

Dukkha1. Rosta sesamfrön tillsamans med övriga kryddor till det börjar dofta gott och sesamfrönen blir gyllene
Zeinas fajitakrydda

Zeinas fajitakrydda

1. Mortla spiskumminfröna. 2. Blanda sedan ihop alla kryddor och förvara i en kryddburk med lock
Zaatar kryddblandning

Zaatar kryddblandning

sesamfrö. 1oregano. 1havssalt. 1citron, skalet1. Rosta sesamfrö i en het panna i ett par minuter tills gyllenbruna