Sjömansbiff 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Skala och skiva löken. 3. Skala potatisen och skär i 1 centimeter tjocka skivor Svt
Kalvfärsjärpar Låt ströbröd och vatten svälla i en bunke under några minuter. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i en stekpanna receptcentralen.se
Mammas köttfärslimpa Köttfärslimpa1 dl havregryn (alt ströbröd) 2 ägg 3 dl gräddfil 1 kg nötfärs 1 löksoppa på pulver (40 g) 0,5 tsk svartpeppar olivolja 140 g baconskivor www.koket.se
Klassiska wallenbergare 1. Se till att alla ingredienser är riktigt kalla. Rör färsen med salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget och sedan äggulorna Svt
Mormors köttbullar 1. Blanda ströbröd eller havregryn och mjölk, låt svälla 10 minuter. 2. Blanda färs, peppar och salt. Nu börjar färsen bindas ihop Svt
Köttfärslimpa med stekt lök och pepparsåsHusman regerar. Gårdagens önskade Fars dag-middag blev Nickes stora favorit. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg Kryddburken.se
Skånsk äggakaga med fläsk Skiva fläsket. Stek det och håll det varmt. Vispa ihop ingredienserna till smeten. Hetta upp en stekpanna på hög värme receptcentralen.se
Oxrulader med kallrökt fläsk Skär fläsket i strimlor på längden. Skala och skär lökarna i smala strimlor. Skär saltgurkan i stavar. Kärna ur och skär äpplet i stavar receptcentralen.se
Ärtsoppa Dag 1. Skölj ärterna i ett durkslag. Lägg i en skål och täck med kallt vatten. Ställ svalt över natten. Dag 2 receptcentralen.se
Rotmos Skala kålrot, morot och potatis och skär alltsammans i mindre bitar. Koka upp 5 dl vatten, salt och kryddpepparkorn receptcentralen.se