Vi käkade gratängen med lite grönsaker, ugnsstekt potatis och en klick vinärsgelé. Denna kikärtsgratäng kom till en dag när jag var sugen på en liknande gratäng, med kyckling och bacon, som jag brukade göra förr i tiden när vi käkade kött
Supergott, enkelt och passar till väldigt mycket. De flesta recept använder den traditionella 1-2-3 lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite
Precis som de flesta grönsaker så är de väldigt energisnåla. Det är en ninjavecka på gång med 9. ornas nationella läsförståelse i svenska, uppsats, pedagogiskt café och årsmöte på föräldrakooperativet
rödkål. 1äppelcidervinäger. 1strösocker. 1ingefära, färsk och riven. 1salt. 1äpplen, t ex Aroma. 1valnötter1. Strimla kålen mycket tunt, gärna med mandolin eller med osthyvel
Skär broccolin i buketter. Fräs dem i olja i en stekpanna på medelhög värme några sekunder. Tillsätt chili, vitlök och vin och låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig