Kikärtsgratäng med champinjoner och balsamico
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtsgratäng med champinjoner och balsamico
  • 4 - 6 portioner 1 finhackad gul lök
  • 200 g skivade champinjoner, färska eller frysta
  • ½ msk smör + lite extra till att smöra formen med
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 ½ dl grädde
  • 2 - 2 ½ dl standardmjölk 3 % fett
  • 1 tsk kikesisk soja
  • 2 - 3 msk crema di balsamico (jag använde Zeta)
  • 1 ½ msk grönsaksfond
  • 400-500 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetra eller 2 normalstora plåtburkar med konserverade kikärtor
  • salt och grovmalen svartpeppar efter smak
  • ev. lite färsk, eller fryst, basilika
  • 1 ½ - 2 dl riven lagrad ost

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.