Desserter

Desserter

Kokospannacotta med tropisk frukttopping

Kokospannacotta med tropisk frukttopping

Ingredienser Portioner. 4 1 liten tetra kokosmjölk (à 200 ml) 3 dl vispgrädde 3/4 dl gelésocker 1 tsk vaniljsocker Frukttopping 1/2 l färsk ananas 1 passionsfrukt 1 msk rårörsocker finrivet skal av 1 lime 1 msk hackad mynta Lägg till i inköpslistan
Saffransris med hallon

Saffransris med hallon

saffran, 0,25 g. 1kardemummakärnor. 1vispgrädde. 1kanel, mald. 1risgrynsgröt. 1strösocker. 1frysta hallon, 250 g
Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Ingredienser Portioner. 6 4 äpplen 1/2 tsk malen kardemumma 1/2 tsk malen kanel 3 dl blandade nötter och frön 1 dl havregryn 3/4 dl honung 2 msk neutral olja (+ extra till formen) 1/2 tsk flingsalt Till servering yoghurt (10%) honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Ingredienser Portioner. 10-12 100 g smör (+ extra till formen) 100 g hackad vit choklad 2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1 krm flingsalt 1/2 tsk malen kanel 2 ägg 1/2 tsk finrivet citronskal 3 dl rivet äpple riven kokos (till formen) Kanelfrosting 300 g färskost 3/4 dl florsocker 1 dl vispgrädde 1/2 tsk malen kanel ca 5 äppelchips 1 dl hackade hasselnötter Lägg till i inköpslistan
Blåbärspaj

Blåbärspaj

Ingredienser Portioner. 10 bitar 7 dl blåbär (7 dl motsvarar ca 350 g) eller andra bär, t ex björnbär eller hallon 2 dl ljust muscovadoråsocker 2 msk potatismjöl Deg 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 1 1/2 dl socker 2 msk ljust muscovadoråsocker 2 msk vatten Till servering glass eller vispad grädde Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Daimpannacotta

Daimpannacotta

Ingredienser Portioner. 6 2 gelatinblad 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad med daim Topping 1 dubbeldaim Till servering ev vispad grädde bär Lägg till i inköpslistan
Indisk morotsdessert

Indisk morotsdessert

Ingredienser Portioner. 4 500 g morötter 7 dl mjölk (3 %) 1/2 tsk kardemummakärnor 5 msk socker 2 msk grovhackad sötmandel, pistage- eller cashewnötter (osaltade) 1/4 g saffran 4 msk smör matyoghurt, vaniljglass eller vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Rostad fruktsallad med vit choklad

Rostad fruktsallad med vit choklad

Ingredienser Portioner. 4 800 g blandad frukt och bär, t ex persika, ananas, jordgubbar, päron och kiwi 1 - 2 msk riven kokos eller kokosflakes 100 g riven vit choklad 2 dl crème fraiche 1 - 2 krm vaniljpulver (eller efter smak) 1 dl finhackade sötsalta mandlar Lägg till i inköpslistan
Vit chokladmousse med blåbär

Vit chokladmousse med blåbär

Vit chokladmousse med blåbär – gör så här. Finhacka chokladen och smält den över vattenbad. Lättvispa grädden och blanda ner citronskal  och kardemumma
Ris à la Malta – Mannerström

Ris à la Malta – Mannerström

Ris à la Malta – gör så här. Koka riset med vatten, salt och kanel 10 minuter under lock. Tillsätt mjölken, koka upp, rör om och koka mycket sakta ca 40 minuter under lock
Ris à la jordgubb

Ris à la jordgubb

Ris à la jordgubb Tina jordgubbarna. Vispa grädden ganska hårt. Blanda samman bär, grädde, gröt och socker försiktigt och servera genast
Leilas ris á la malta

Leilas ris á la malta

Vispa grädde med skrapad vaniljstång. Skär apelsinen med skalet på i bitar. Mixa apelsin (med skal) och florsocker i mixer med knivblad till en slät puré