Pannacotta – enkelt recept med hallon
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 12 gelatinblad
  • 11/2 dl strösocker
  • 11 vaniljstång (alternativt 1 tsk vaniljsocker)
  • 1 hallon för garneringLägg gelatinet i blöt och låt ligga cirka 5 minuter.
  • 1 Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur.
  • 1 Lägg fröna och den urskrapade stången i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Koka upp, rör om och låt puttra svagt någon minut.
  • 1 Luft upp gelatinet ur vattnet och lägg i gräddblandningen. Rör tills det har smält.
  • 1 Sila bort vaniljstången.
  • 1 Häll upp i portionsglas eller formar.
  • 1 Låt stelna i kylen i 2-3 timmar.
  • 1 Garnera med färska hallon, eller blåbär om du hellre vill. Avsluta med en kvist citronmeliss. Njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.