Jag har länge varit sugen på att testlaga s k ”Chicken soup” som förekommer i flera filmer, tv-serier etc och som folk tycks äta för jämnan när de blir förkylda
Foto. Mia Hagenmalm. Vad glad man blir när solen lyser, även om stunden i dag på morgonen var kort. De få moln på himlen som jag såg i morse, har nu blivit fler och har skapat ett grått täcke över Nynäshamn och det blev mörkt igen
Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen. Jag älskar att fira temadagar. Det är det perfekta tillfället både för att fira, och för att få inspireras lite och kanske testa något nytt
Eftersom morötter, lök och kålrot är så billigt nu under hösten passade jag på att laga en riktigt säsongsbetonad gryta att bjuda middagsgästerna på igår
Den färdiga pajen. Ingredienser. 1,5 dl Finax glutenfri ljus mjölblandning1,5 dl glutenfria havregryn125 g vegetabiliskt margarin1 dl + 2 msk strösockerFrukt och bär som äpplen, rabarber och blåbärSå här gör du
Till buffén som jag bjöd på när vi firade min födelsedag i söndags så gjorde jag minipizzor. Eller ja, jag gjorde en enda jättepizza som jag sedan skar i 5x6 rutor
Det har varit en intressant vecka det här, minst sagt. Det är många, både på jobbet och lite här och var som har sett Halv Åtta Hos Mig och som antingen har tagit sig hit för första gången, eller som kommer ut som hemliga closet-besökare
Recept. Vegansk "cheese" cake med pumpa virvlar. Ville klämma in ett sista recept innan julen är slut så här får ni det vi kommer äta till efterrätt imorgon på julafton
Idag svängde jag ihop en helt fantastiskt god vegansk superlunch. I ugnen tillagade jag de senaste veganska nyheterna i Quorns sortiment, Quorn Nuggets och Quorn Schnitzel
Vissa dagar måste man få lyxa till det, och det är ett extra plus om det både blir gott och nyttigt. I morgon är det lördag och du borde också unna dig själv med pannkakor till frukost, speciellt dessa
För en vecka sedan gjorde jag och Måns glutenfri och vegansk pizza. Det blev riktigt bra tycker jag själv, och den blev även godkänd av Måns som är allätare