Fräs kasslerskivorna i en stekpanna i smöret. Blanda övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop. Varva äggostblandning och kasslerskivor i en ugnsfast form och grädda på 175 grader längst ned i ugnen i ca 30 minuter
Strö över resten av osten och grädda 15–20 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt
Förkoka broccolin i 5-10 minuter allt efter hur mycket tuggmotstånd du vill ha. Rör under tiden ihop "såsen" av grädde, crème fraiche, riven ost och senap
Igår hade jag lite idetorka på vad jag skulle hitta på till middag så kollade runt lite på nätet bland lite olika recept för att få någon idee, fastnade för ett recept på fläskfile gratäng som jag bestämde mig för att prova
Det är ingen hemlighet att jag älskar krämiga gratängeroch jag gör dem i lite olika varianter. Har upptäckt att kålrabbi är jättegod att använda i gratänger,den är mild och fin
Paj Omelett Gratäng Pannkaka och Pasta. Det blev en purjolöksgratäng, till det grillade jag lite kycklingklubbor i ugnen, och hade bara lite gurka till