Ställ in i 200 grader varm ugn i ca 25 minuter. Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Skölj tomaten och skiva den. Sedan in i ugn ca 45 minuter. 1 tomat. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en plåt och fyll på med rotfrukter och grönsaker vart efter
Dessutom låg både Filter och Allt om mat på hallgolvet och väntade på mig när vi klev över tröskeln. 3 dl matlagningsvin, vitt. Tillsätt salt, sambal oelek, dill, vatten, fond, fiskbuljongtärning, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar, ca 2 minuter. 3 dl matlagningsvin, vitt
10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda persilja, olja, vinäger, honung, salt och peppar med hjälp av stavmixer eller i matberedare. Mixa kikärtor, morötter, lök, persilja, olja, maizenaredning, bakpulver, spiskummin, curry, chilipulver, salt, peppar och ägg i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer