Igår bakade jag matbröd som jag ska ta med till svärföräldrana i midsommar. Eftersom svärmor är förtjust i aprikoser blev det bl a ett bröd med dessa i
Go kväll. Mår ni bra. Visst kändes det som hösten är på ingång. Visst, är bara mitten av augusti men när jag åkte till jobbet i morse var det krispigt i luften
Eftersom det var ganska tråkigt väder igår så passade jag på att vara inne och baka lite matbröd. Jag hade tänkt att baka en annan sorts limpor, men jag hade bara en liten skvätt rågsikt så det fick bli dessa hitta på limpor istället
Sirapslimpa i all ära, barnen äter det, min man äter det, alla äter det, onyttigt men gott. Men Ankarstock i all ära, det är allt som sirapslimpa är, men mycket godare och mycket saftigare
28 Nov. 08. 56. nybakt bröd varje dag. 0kommentarer. Jag arbetar ju som kock på en förskola och när jag började där så valde jag att baka allt bröd själv
Nybakt bröd, inte mycket som slår det alltså. Rågfrallor ca 16 st50 g jäst3 dl rumsvarm mjölk 2 dl ljummet vatten 50 g rumsvarmt smör6 1/2 dl rågmjöl 1 dl rågkross 5-6 dl vetemjöl special 1 1/2 tsk salt • smula jästen i en bunke och slå på mjölk och vatten, rör så att jästen löser sig
Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i lite av vattnet, häll sedan i resten av vattnet och oljan