Matbröd

Matbröd

  • 68 Recept
Bröd med rostade grejor

Bröd med rostade grejor

Grädda bröden i ca 30 minuter (de ska vara 98º innuti, då är de klara, gäller ALLT matbröd). Rosta grejorna du vill ha i, till en ljusbrunfärg
Kryddbröd med aprikoser

Kryddbröd med aprikoser

Igår bakade jag matbröd som jag ska ta med till svärföräldrana i midsommar. Eftersom svärmor är förtjust i aprikoser blev det bl a ett bröd med dessa i
Mustbröd

Mustbröd

Gör så här. Smula jästen i en bunke. Värm musten till fingervarmt, 37 grader. Häll musten över jästen och rör tills den lösts upp
Gott bröd till påskbuffén

Gott bröd till påskbuffén

I julas gjorde jag det här brödet på julmust och nu när påsken nalkas med en massa påskmust i krokarna har jag dammat av receptet igen
Hälsofrallor med Rågflingor

Hälsofrallor med Rågflingor

Go kväll. Mår ni bra. Visst kändes det som hösten är på ingång. Visst, är bara mitten av augusti men när jag åkte till jobbet i morse var det krispigt i luften
Tekakor med vetekli

Tekakor med vetekli

Lite vetekli i degen gör kakorna extra goda och nyttiga. Ost och grönsaker är bra och mättande pålägg. Goda frukostfrallor
Hitta på limpa

Hitta på limpa

Eftersom det var ganska tråkigt väder igår så passade jag på att vara inne och baka lite matbröd. Jag hade tänkt att baka en annan sorts limpor, men jag hade bara en liten skvätt rågsikt så det fick bli dessa hitta på limpor istället
Grova limpor

Grova limpor

De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken. Degen innehåller inte så mycket jäst och har därför relativt lång jästid
Grahamsbullar

Grahamsbullar

50 gram smör eller margarin. 15 dl mjölk, 3%. 11 pkt färsk jäst, 50 gram. 11 msk honung, sirap eller socker
Skåprensarfrallor

Skåprensarfrallor

Ibland har man för många mjölpåsar med små slattar i, då är det dags att baka skåprensarbröd - olika varje gång
Ankarstock

Ankarstock

Sirapslimpa i all ära, barnen äter det, min man äter det, alla äter det, onyttigt men gott. Men Ankarstock i all ära, det är allt som sirapslimpa är, men mycket godare och mycket saftigare
Potatislimpa

Potatislimpa

Jag var på jakt efter lite nya matbrödsrecept och tyckte att denna limpa verkade vara ett bra tillskott till receptbanken
nybakt bröd varje dag

nybakt bröd varje dag

28 Nov. 08. 56. nybakt bröd varje dag. 0kommentarer. Jag arbetar ju som kock på en förskola och när jag började där så valde jag att baka allt bröd själv
Små snabba rågbröd

Små snabba rågbröd

Blanda samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker och solrosfrön. Tillsätt gräddfilen och arbeta raskt ihop allt till en deg
Två limpor rågbröd från Vermont!

Två limpor rågbröd från Vermont!

Mamma, baka limpor snart, tyckte den tonåriga dottern häromdagen. Så här är ett vermontiskt recept på två luftiga rågbröd
Mustigt rågbröd

Mustigt rågbröd

Ingredienser Portioner. 2 bröd 3 dl grovt rågmjöl (165 g) 5 dl vatten 1 msk kummin 2 tsk salt 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft) 1 msk flytande honung 25 g färsk jäst ca 9 dl vetemjöl special (ca 500 g) Lägg till i inköpslistan
Rågbröd

Rågbröd

Lite bröd igen. Runda råglimpor denna gången. Äldsta dotterns favorit. 50 gr jäst. 4 dl vatten. 50 gr smör. 1/2 dl olivolja
Rågfrallor

Rågfrallor

Nybakt bröd, inte mycket som slår det alltså. Rågfrallor ca 16 st50 g jäst3 dl rumsvarm mjölk 2 dl ljummet vatten 50 g rumsvarmt smör6 1/2 dl rågmjöl 1 dl rågkross 5-6 dl vetemjöl special 1 1/2 tsk salt • smula jästen i en bunke och slå på mjölk och vatten, rör så att jästen löser sig
Parmesan- och rosmarinbröd

Parmesan- och rosmarinbröd

Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i lite av vattnet, häll sedan i resten av vattnet och oljan
Filmjölkslimpa - Jennys bröd

Filmjölkslimpa - Jennys bröd

Alldeles för sent in på morgonen insåg jag att kylskåpet gapade tomt åt mig och skafferiet gjorde detsamma
Snabbt bröd med turkisk youghurt

Snabbt bröd med turkisk youghurt

Den här typen av bröd är så smidiga och kan varieras till oändlighet. Ta det du har hemma, av frön, flingor, torkad frukt/bär, nötter och blanda ihop
Godaste brödet!

Godaste brödet!

Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela upp i 2 bakpappersklädda långformar och grädda i 150-175 grader i ca 2 timmar