Grahamsbullar
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 gram smör eller margarin
  • 15 dl mjölk, 3%
  • 11 pkt färsk jäst, 50 gram
  • 11 msk honung, sirap eller socker
  • 11 tsk salt
  • 111 dl grahamsmjöl
  • 13 dl vetemjölSmält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader med en termometer. Smula sönder jäst i en stor bakbunke. Tillsätt lite av mjölken och rör ut jästen. Rör ut honung, sirap eller socker samt salt. Tillsätt resterande mjölk och rör om. Blanda i allt grahamsmjölet. Blanda i lite av vetemjölet i taget och knåda ihop med en träslev eller elvisp med degkrokar i ca 5 minuter till en klibbig men fast deg. Det brukar bli 1/2 - 1 dl vetemjöl kvar till utbakning. Jäs degen under kökshandduk i 45 minuter på en dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn. UTBAKNING: Dela degen på mitten och dela varje halva i åtta lika stora bitar. Rulla runda bullar på mjölat bakbord eller en stor bricka. Fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Täck över med handduk och jäs i ytterligare 30 minuter. Baka grahamsbullarna i cirka 8 minuter i mitten av ugnen tills de har fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.